Waterpeil in Bunsbeek blijft stijgen: tiental huizen bedreigd

Foto: Google Maps

Waterpeil in Bunsbeek blijft stijgen: tiental huizen bedreigd

Print
Glabbeek / Bunsbeek -

Terwijl elders in Oost-Brabant de waterellende voorbij is, stijgt het waterpeil in enkele straten van de Glabbeekse deelgemeente Bunsbeek nog steeds. In de Pamelenstraat zijn volgens burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij) een tiental huizen bedreigd. Het waterpeil in weiden langs de gewestweg Tienen-Diest reikt inmiddels bijna tot op het niveau van de weg.

Het stijgende waterpeil is het gevolg van het feit dat grachten hun water niet kwijt kunnen in de overvolle Velpe. Reekmans wees in de loop van de dag met de beschuldigende vinger naar het slecht functioneren van het wachtbekken op de Velpe in Hoeleden en eiste maatregelen van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) die het wachtbekken beheert. De VMM beloofde in de loop van de namiddag iemand ter plekke te sturen. Volgens woordvoerster Veerle Van Woensel ‘kan de VMM momenteel echter niets extra doen om het water af te voeren’.

De brandweer van Tienen heeft overigens nog de hele dag werk om alle ondergelopen kelders in de regio leeg te pompen. Zo staan er zowel in Hoegaarden, Vissenaken, Oorbeek en Boutersem nog steeds kelders onder water. Ook een tiental straten dienen geruimd te worden. De brandweer van Aarschot had pas omstreeks 14 uur de klus geklaard. Tot in de voormiddag waren in Tielt-Winge nog steeds enkele straten afgesloten.

.

Nu in het nieuws