Kust blikt tevreden terug op eerste zomermaand

Het strand van Oostende. Foto: BELGA

Kust blikt tevreden terug op eerste zomermaand

Print

De toeristische sector blikt tevreden terug op de maand juli. Toeristische ondernemers aan de kust registreerden een goede maar geen uitzonderlijke eerste zomermaand. Dat heeft Westtoer, het autonoom provinciebedrijf voor toerisme en recreatie in West-Vlaanderen, bevestigd. De verwachtingen voor augustus zijn hoopvol.

Met de start van het bouwverlof, in het tweede deel van juli, kwam de kust op toeristische kruissnelheid. De hotelsector vermeldt een bevredigende bezetting gaande van 85 procent tot een bijna volledige bezetting. De wisselingen in het zomerweer, van uitermate zonnig tot regenachtig, zorgde wel voor een afwisselend boekingsgedrag bij de consument. Volgens Westtoer waren vooral de weekends voltreffers.

Ook de kampeersector is zeer tevreden over het seizoen tot dusver. Vanaf 10 juli was het bijzonder druk op de campings. Augustus kondigt zich uitstekend aan met een bijna volledige verhuur.

De kustattracties hebben het over een gevarieerd seizoen gekenmerkt door een abrupte overgang van zeer goed naar minder goed weer. Attracties, die zowel indoor als outdoor iets kunnen bieden, scoren zeer goed.

Algemeen wordt het niveau van 2013 gehaald en augustus kan nog zorgen voor een betere tweede helft van de zomer.

.

Nu in het nieuws