© Geert De Rycke

De Wiek is feit na veertig jaar

Het langverwachte gemeenschapscentrum De Wiek, op de Zandberg, wordt in zijn laatste plooi gelegd. Het centrum wordt feestelijk geopend op 8 en 9 november en ook daarna raakt het programma gevuld.

JOHAN PICQUEUR

Politici hebben er veertig jaar over gepraat. De Zeelse bouwfirma Dero Construct startte eind september 2012 met de werken. Bijna twee jaar later siert het statige gemeenschapscentrum De Wiek de Zandberg.

“Alleen de afwerking moet nog gebeuren”, weet Dirk De Mey (Open Vld), voorzitter van de raad van bestuur van Gemeenschapscentrum De Wiek. “De klank- en lichtinstallatie moet worden geplaatst, net als de zetels en de barmeubels.”

De concert- en theaterzaal biedt plaats aan vierhonderd toeschouwers. De werkgroep verkoos voor de inrichting van de zaal de gulden middenweg voor muziek en toneel. Dat advies kwam vanuit de cultuurraad, omdat in Zele met harmonie Sinte- Cecilia, Brassband Zele en harmonie Kunst Adelt Heikant enkele zeer goede muziekmaatschappijen toeven. Daarnaast wil het ook Theater Rhetorika niet in de kou laten staan. Maar het gemeenschapscentrum kan meer aan dan enkel muziek en theater.

“Er is een tentoonstellingsruimte van 121 vierkante meter”, weet Cultuurschepen Guy De Roover (ZDB). “We beschikken ook over een polyvalente ruimte van 64 vierkante meter. De culturele en vrijetijdsdiensten van de gemeente verhuizen van het gemeentehuis naar de Wiek. Ook de culturele activiteiten in de raadzaal van het gemeentehuis, vinden in de toekomst plaats in De Wiek.”

Lees meer in uw krant

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio