Belgische economie amper gegroeid

Foto: BELGA

Belgische economie amper gegroeid

Print

De Belgische economie is in het tweede kwartaal met slechts 0,1 procent gegroeid. Dat is het laagste groeicijfer sinds begin vorig jaar

De Belgische economie is in het tweede kwartaal met slechts 0,1 procent gegroeid, zo blijkt uit een eerste raming van de Nationale Bank. Dat is het laagste groeicijfer sinds begin vorig jaar. In het eerste kwartaal werd nog een groei opgetekend van 0,4 procent van het bruto binnenlands product.

Het gaat wel nog maar om een zogenaamde ‘flash-raming’, die dus nog kan worden herzien. Voor het eerste kwartaal is het groeicijfer van 0,4 procent wel bevestigd. Volgens de Nationale Bank was er toen in alle sectoren groei, met als uitschieter de bouw (+2,2 procent tegenover het vorige kwartaal), gevolgd door de industrie (+0,5 procent) en de dienstensector (+0,2 procent).

De investeringen van ondernemingen waren in het eerste kwartaal de belangrijkste groeimotor (+2,2 procent), net als de consumptie van de gezinnen (+0,4 procent). De investeringen van de overheid daarentegen daalden in het eerste kwartaal met 2,9 procent. De uitvoer lag op zijn beurt 0,5 procent lager.

.

Nu in het nieuws