© Gert Cools

Politiezone plant wijkbabbel in Sint-Anna

De politie van de zone Hamme- Waasmunster plant een wijkbabbel met de bewoners van Sint-Anna. Doel is de leefbaarheid en de veiligheid van de wijk te verbeteren.

Het wijkbabbelproject, dat voor het eerst werd georganiseerd in Zogge, is voorgesteld op de Wijkraad Sint-Anna. Wijkinspecteur Annabel Beozière gaat op zoek naar enkele sleutelfiguren in Sint-Anna om samen de wijkbabbel te organiseren.

“De bewoners kennen het best de problemen in hun buurt. Wijkproblemen gaan we analyseren en daarna zoeken we oplossingen met de bevoegde gemeentediensten, die we weer met de bewoners bespreken.”

De wijkbabbel wordt als tweeluik georganiseerd. Op 17 september zijn de bewoners van Sint-Anna uitgenodigd om de pijnpunten in hun leefgemeenschap en -omgeving bespreekbaar te maken, zodat de politie ervaart wat er in Sint-Anna leeft. Nadien komen er oplossingen tijdens een bijeenkomst op 4 november.

Wijkraad Zogge wijst erop dat de wijkbabbel geen organisatie is van de wijkbabbel, maar er graag aan meewerkt. “Het zijn de gemeentebesturen van Hamme en Waasmunster en de politiezone Hamme-Waasmunster die het initiatief nemen na positieve ervaringen in Zogge.” Inschrijven moet voor 10 september.

Info: info@pzhammewaasmunster.be

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio