Stationsstraat krijgt definitief ‘Perron 87’

Foto: SOPHIE PYCKE

Stationsstraat krijgt definitief ‘Perron 87’

Print
Sint-Niklaas - Perron 87, de popupwinkel die kunst en mode naast elkaar zet, krijgt een defintief verlengstuk. De winkel opent opnieuw vanaf midden augustus en zal nu blijven.

“Schone winkels duren niet lang”, dat was het uitgangspunt van Perron 87 toen het in september vorig jaar in het leven werd geroepen door Carl Timmermans en zijn echtgenote Sabine Bauwens. De pop-upwinkel moest vooral fungeren als optimistische aanklacht tegen de leegstand in de straat en het cynisme waarmee menig Sint-Niklazenaar de toen net gerenoveerde winkelstraat aanschouwde. 

Het onverwacht grote succes van alternatieve winkel annex kunstgalerij deed het kortetermijnbestaan steeds onlogischer lijken. Nadat onder anderen cartoonist Karl Meersman er een selectie van zijn werk tentoonstelde, werd het voor Timmermans al snel duidelijk dat een de- finitief einde van zijn Perron de Stationsstraat tekort zou doen. Bedoeling is dat de pop-upwinkel wordt omgevormd naar een volwaardig en langdurig concept.

“De opzet van Perron 87 blijft dezelfde”, zegt Carl Timmermans. “Ik wil opnieuw een balans vinden tussen kwaliteitsvolle producten die in een beperkt aantal worden aangeboden en hoogwaardige expo’s.” 

Lees meer in uw krant

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio