© Geert De Rycke

Klimopdefiets organiseert tocht voor kansarme studenten

Klimopdefiets organiseert een fietstocht ten voordele van het studiebeurzenproject ‘Klim-Op-Brazilië. Dat steunt 23 Braziliaanse studenten, vijftien meisjes en acht jongens, van wie er twaalf dit jaar hun diploma halen.

WO

“Vorig jaar fietsten we van Hamme via Lourdes-Oostakker naar Lourdes- Frankrijk, ten voordele van het studiebeurzenproject ‘Klim-Op-Brazilië’”, zeggen Rita en Luc Van den Broeck.

“Die sponsortocht bracht 25.000 euro op. Dit jaar presenteren we een eigen editie van Klimopdefiets, met een feestelijk ontbijt en een mooie fietstocht in de regio. Op zondag 10 augustus serveren we van 8 tot 12u doorlopend een uitgebreid en gezond ontbijtbuffet in de ‘Broederschool’, Slangstraat 12. Om 10u start een fietstocht, goed voor 50 kilometer autoluw fietsplezier langs verborgen pareltjes in het Waasland, naar de fietserskapel en het fietsersmuseum in Klein-Sinaai.”

Klim-Op-Brazilië is een ontwikkelingsproject in een van de meest achtergestelde regio’s van Brazilië. Doelstelling is om studenten uit minder gegoede gezinnen de kans te geven om te studeren. Al acht jaar zet een groep mensen uit Hamme zich in om dit initiatief van broeder Marc Etienne, gewezen overste en schooldirecteur van de Broederschool Hamme, te ondersteunen.

Info: www.klimopdefiets.be, 0485.28.95.43

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio