Amerikaanse blogger: ‘Gent is de mooiste stad ter wereld’

Foto: John Aravosis

Vakantie

Amerikaanse blogger: ‘Gent is de mooiste stad ter wereld’

Print
Gent - De Amerikaanse John Aravosis was onlangs op medische zakenreis in België. Hij vroeg aan zijn Brusselse vrienden welke stad hij zéker moest bezoeken en ze raadden hem een dagje Gentse Feesten aan. ‘Ik ben blij dat ze dat deden’, schrijft hij op zijn eigen site‘americablog.com ’.

Aravosis is vol lof over de stad. ‘Tot mijn grote verbazing stelde ik gisteren vast dat het Belgische Gent misschien wel de mooiste plaats is die ik ooit heb bezocht’, schreef Aravosis afgelopen zondag op zijn site. Hij heeft het onder meer over de vriendelijke mooie mannen en vrouwen die er rondlopen. ‘In vergelijking met Brussel kunnen de looks van de Gentenaren me meer bekoren, zeker als je net van Parijs komt’, schrijft hij.

In zijn tweede alinea laat hij de mooie mensen voor wat ze zijn en heeft hij het over de schoonheid van de stad zelf. Hij waagt zich aan een nieuwe vergelijking en schrijft dat Gent een beetje op Amsterdam lijkt, maar dan mooier. ‘Ik kan het bijna niet geloven dat mensen die hier wonen dit elke dag zien’, schrijft hij. De man plaatst ook enkele zelfgemaakte foto’s bij het artikel om zijn lezers ervan te overtuigen dat Gent de moeite meer dan waard is.

Afgelopen zaterdag genoot de blogger met volle teugen van de Gentse Feesten. Hij maakte en deelde enkele kiekjes en video’s van de bijzonderheden die hij zag. Zo was hij geïntrigeerd door het standje met Gentse neuzen op de Groentenmarkt, het gehaktballenrestaurant ‘Balls and Glory’ van Wim Ballieu en de schoenen die aan de elektriciteitskabel bengelen op de Pensmarkt. Maar ook het gezelschap dat zichzelf Die Verdammte Spielerei noemt, een komische fanfare die klassieke nummers een eigenzinnige twist geeft, kon hem bekoren toen hij door de Sint-Jacobsnieuwstraat wandelde.

‘Als je veel reist, kom je op een punt dat je beseft dat je alles als eens hebt gezien. Maar in Gent kwam mijn kinderlijke verwondering en droefheid naar boven. Dat laatste omdat ik moest vertrekken’, schrijft hij. Hij raadt zijn lezers die ooit naar België komen aan om Brussel een dag te bezoeken en de rest van de tijd te spenderen in de Arteveldestad.

Lees hier het volledige artikel van John Aravosis.

Externe links
NIET TE MISSEN