Zamalek gooit Mido op straat

Foto: REUTERS

Zamalek gooit Mido op straat

Print

Ahmed ‘Mido’ Hossam is niet langer de trainer van de Egyptische topclub Zamalek. Dat verklaarde de Egyptenaar woensdag op Twitter.

De 31-jarige Mido werd in januari van dit jaar aangesteld. Afgelopen seizoen leidde hij Zamalek naar de Egyptische Beker. Daarmee werd Hossam de jongste Egyptische coach ooit die een trofee wist te veroveren. In de competitie eindigde de Egyptische topclub op een teleurstellende derde plaats, na Al Ahly en Smouha. Afgelopen weekend speelde Zamalek 0-0 gelijk tegen het Congolese TP Mazembe, waardoor het moeilijk wordt om zich nog te plaatsen voor de halve finales van de Afrikaanse Champions League.

Mido stopte vorig jaar officieel als voetballer, na een korte periode bij de Engelse tweedeklasser Barnsley. Hij begon zijn carrière bij Zamalek en zette zijn eerste stappen buiten Egypte bij KAA Gent, waar hij in het seizoen 2000-2001 het mooie weer maakte. Daarna trok hij naar Ajax. Verder speelde de Egyptenaar onder andere voor Marseille, AS Roma, Tottenham en Middlesbrough.

Meer sportnieuws