© Guy Delforge

Organisatie Fietsdodentocht rekent op 7500 deelnemers

Wielertoeristenclub Amerika verkende afgelopen weekend een laatste keer het parcours van de Fietsdodentocht. “We zijn er helemaal klaar voor, het is een schitterend parcours” zegt Luc Smet

GUY DELFORGE

WTC Amerika organiseert zondag 3 augustus de 28ste Fietsdodentocht. Vorig jaar waren er 6701 deelnemers, een record. De organisatoren zijn voorbereid op een nog grotere opkomst.

“Het is aangenaam als onze tocht elk jaar een beetje groter wordt. Wij houden nu rekening met 7500 deelnemers”, zegt Luc Smet. “We hebben voor iedereen een drinkbus van de Fietsdodentocht, een medaille en bevoorrading. Als er zondag plots nog meer dan 7500 deelnemers zijn, hebben we een plan B. We maken ons daar weinig zorgen om.”

Om de ochtendpiek bij de inschrijvingen zondagochtend op te vangen, wordt tussen 8.15 en 9u een extra inschrijvingstafel geopend. “We weten ondertussen wanneer de grootse groep deelnemers zich meldt”, zegt Smet. “Dat vangen we zo op. Soms lijkt het wel alsof er een lange wachtrij is, maar dat komt doordat de deelnemers bij ons met de fiets aan de hand naar de inschrijvingstafel mogen komen. Dat mag lang niet overal, maar het geeft natuurlijk wel een langere rij wanneer er dan mensen zonder fiets aanschuiven. De inschrijvingen lopen echt wel vlot.”

Lees meer in uw krant

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio