Coolblue en PostNL starten met zondaglevering

Klantenservice van Coolblue (archiefbeeld). Foto: arie kievit

Coolblue en PostNL starten met zondaglevering

Print

Webwinkel Coolblue levert vanaf 30 augustus ook pakjes af op zondag. Ze werkt daarvoor samen met het Nederlandse postbedrijf PostNL.

Klanten van Coolblue in België en Nederland die een bestelling doen op zaterdag voor middernacht krijgen vanaf 30 augustus hun pakje zondag al tussen 12 en 18 uur gratis thuis. De website is daarmee ‘de eerste grote webwinkel die 7 dagen op 7 pakjes gaat bezorgen’.

In een persbericht zegt Werner Bruyns, manager van Coolblue België dat het een veelgehoorde vraag was van klanten om hun pakjes op zondag te laten leveren, omdat ze dan vaker thuis zijn. Er zal daarom ook op weekdagen ervoor kunnen gekozen worden om een pakje op zondag te laten bezorgen.

Geen tv’s

De manager verwacht een grote impact. ‘We kunnen hier honderdduizenden klanten per jaar blij mee maken.’ Grote producten als tv’s en wasmachines zijn echter uitgesloten van de nieuwe dienst. Hetzelfde geldt voor abonnementen.

PostNL zet lijkt met de samenwerking nog een stap te zetten naar een grotere aanwezigheid in België. Dat bedrijf wil het aantal pakketpunten in ons land sterk uitbreiden. Nu zijn er vijfhonderd punten, dat moeten er over vier jaar achthonderd zijn.

.

Nu in het nieuws