© Hans Otten

Criteriumkoorts stijgt in Herentals

Herentals moet nog één nachtje slapen voor de feesteditie van het na-Tourcriterium de centrumstraten inpalmt. In de laatste rechte lijn zijn er zowel afzeggingen als nieuwe namen in het deelnemersveld. Andere activiteiten blijken forse troeven te worden.

Amper twee dagen voor het startschot van het tiende Boretti na-Tourcriterium moet het organiserende Herentals Fietst-Feest de afzeggingen van Belgisch kampioen Jens Debusschere en John Degenkolb noteren. “Degenkolb was onze nummer vijf op de startlijst”, zegt voorzitter Charles Van de Wouwer. “We zijn een beetje het slachtoffer van de Clásica San Sebastián, die zaterdag start. Zo hadden we in feite ook een contract met Jan Bakelants, maar hij opteerde er voor om in Spanje te rijden. Voor Degenkolb zoeken we volop naar een waardige vervanger.”

De eerste dag van het drieluik, donderdag 31 juli, staat helemaal in het teken van het wielrennen. Na een sabbatjaar is er opnieuw een wedstrijd voor dames-elites, waarbij afscheidnemend renster Liesbet De Vocht het startschot geeft. Bij de militairen nemen dit jaar teams uit ons land, Nederland, Frankrijk, Cyprus en de Verenigde Staten deel.

De bedrijvenkoers AG Insurance Trofee krijgt een klad bekende gezichten aan de startlijn. Naast Rick de Leeuw en Freek Braeckman rijden ook Woestijnvisbaas Wouter Vandenhaute en ex-renners Ludo Dierckxsens, Stijn De Wolf en Johan Museeuw hun rondjes over de Herentalse kasseien.

Lees meer in uw krant

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio