© Shutterstock

Hieraan ergeren we ons het meest op hotel

Op hotel ergeren we ons blauw aan bepaalde zaken, vooral aan een meerprijs voor de parking of internettoegang. Dat blijkt uit een analyse van de beoordelingen op de internationale boekingssite hotel.info.

vwh

Maar liefst 65 procent van de reizigers ergert zich aan de extra kosten die een hotelverblijf met zich meebrengt, maar ook een gebrekkige dienstverlening zorgt voor frustraties. Zo’n 54 procent van de reizigers vindt dat het hotel naar hun keuze niet tegemoetkomt aan hun wensen. Andere pijnpunten zijn het flauwe ontbijt en een oncomfortabel bed.

Volgens de boekingssite kunnen de hotels maar beter rekening houden met deze beoordelingen van gasten. De reden? Steeds meer klanten ‘screenen’ het hotel waarin ze willen overnachten via het internet. Een slechte recensie kan ertoe leiden dat zij voor een ander hotel kiezen dat wel een goede score kreeg.

De volledige lijst met frustraties van klanten:

Bijkomende kosten voor internet, parking, ontbijt - 65 procent

Slechte dienstverlening - 54 procent

Weinig keuze bij het ontbijt - 48 procent

Oncomfortabel bed - 46 procent

Vuile kamer - 43 procent Onvriendelijk personeel - 35 procent Kwaliteit van het ontbijt - 33 procent Lawaai op de kamer - 31 procent Prijs-kwaliteitverhouding - 30 procent Hotel maakt valse beloftes - 26 procent

NIET TE MISSEN