© *

Zo blijft je bruine kleurtje langer zitten

Nu je die mooie zomerglow eindelijk te pakken hebt, hou je er uiteraard graag zo lang mogelijk aan vast. Al was het maar omdat een beetje gebruind en au naturel (lees: een likje BB of CC, wat blush en mascara) nu eenmaal leuk samen gaan en je dus lekker lang kunt snoozen 's ochtends. Of omdat alles er instant wat strakker en slanker uitziet, met een vakantiebruin tintje. Zeven tips om lekker lang bruin te blijven.

1. Scrubben vóór je bruint, niet ernaAls je bruint, maakt je huid melanine (pigment) aan en dat zorgt ervoor dat je bovenste huidlaag een zonnig kleurtje krijgt. Helaas: elke twee weken ontdoet je huid zich van die bovenste laag en bijgevolg ook van dat kleurtje. Zorg er dus met een flinke scrubbeurt (pre-vakantie) voor dat je bruint met een 'nieuwe' huid, zo gaat je kleur alvast de volle twee weken mee.

2. HydraterenEen droge huid zal haar bovenste (gebruinde) huidlaag sneller verliezen. Hou ze dus zacht en soepel met een hydraterende crème. Smeer je twee keer per dag van kop tot teen in met aftersun (die bevat vaak hydraterende én kalmerende ingrediënten) of gebruik je gewone, hydraterende bodylotion of moisturizer voor het gelaat. Beetje vals spelen? Kies voor een bodylotion met een tikje zelfbruiner erin om je kleurtje te onderhouden.

3. Drink waterAls je voldoende water drinkt, blijft je huid ook langs binnenuit gehydrateerd.

4. Gebruik douche-olie in plaats van douchegelOlie reinigt én verzorgt de huid. Bonus!

5. Laat je bruine benen niet waxenMet de haartjes verdwijnt ook je bovenste huidlaag. Beetje jammer om naar de schoonheidsspecialiste te gaan als je eindelijk bruine benen hebt, dus.

6. Accentueer met bronspoederGeef je zomersnoetje wat extra glow met zonnepoeder. Breng het poeder zuinig aan met een brede kabukikwast op de plekjes waar je van nature het snelst bruint (neusbrug, kin, jukbeenderen, voorhoofd en decolleté). Werk altijd af met blush op de appeltjes van je wangen, anders ziet je huid er wat vaal uit. Mag het nog wat meer zijn? Een likje glanspoeder op je sleutelbeenderen staat super glam.

7. Draag de juiste kleurenOok je garderobe kan in functie staan van je summer glow: draag veel wit, neonkleuren en lichte pastels, want dan lijkt je huid bruiner. Turkoois en koraal staan ook stralend bij een vakantiekleurtje, net als gouden juwelen.

NIET TE MISSEN