Vijf minuten lopen is genoeg om langer te leven

Foto: Shutterstock

Fit & Gezond

Vijf minuten lopen is genoeg om langer te leven

Print

Goed nieuws voor wie geen zin of te weinig tijd heeft om lang te sporten: als je elke dag slechts vijf minuten loopt, dan leef je langer. Dat blijkt uit een nieuwe Amerikaanse studie die verschenen is in het tijdschrift van de American College of Cardiology.

Je hoeft wekelijks geen tientallen kilometers te lopen om een gezond en fit leven te leiden, het geheim zit hem in de korte duur van trainingen en de regelmaat. Wie dagelijks vijf minuten de tijd neemt om te lopen, kan het risico op vroegtijdig overlijden met zo’n drie jaar verminderen. En dat is niet het enige voordeel.

De onderzoekers, die gedurende een periode van vijftien jaar de sportgewoonten van honderden proefpersonen tussen de 18 en 100 jaar bestudeerden, ontdekten ook dat wie minder dan een uur per week loopt, een hogere levensverwachting heeft.

Een eerder onderzoek toonde aan dat wie meer dan 32 kilometer loopt per week, meer kans heeft om vroegtijdig te overlijden. Uit deze studie werd geconcludeerd dat mensen die regelmatig trainen en zich hierbij niet forceren wellicht het langst zullen leven.

NIET TE MISSEN