Infovergadering over toekomst brug

Foto: Hilde van Geirt

Infovergadering over toekomst brug

Print
Ranst - De tweede brug over het Albertkanaal in de Oelegemse Jozef Simonslaan moet ook verhoogd worden om hogere schepen doorgang te verlenen.

Over het lot van die brug organiseert de gemeente samen met opdrachtgever NV De Scheepvaart een informatievergadering op 19 september in het Oelegemse parochiecentrum, Venusstraat 10. De vergadering begint om 19u. 

Of de brug vernieuwd wordt, is nog niet helemaal zeker. De gemeente denkt aan een nieuwe weg tussen de kmo-zone ter Straten en de Oelegemsesteenweg om het verkeer uit de dorpskern te houden. Onderzoek van studiebureau MINT moet duidelijk maken of het mogelijk is de brugverbinding te knippen en ze te vervangen door een brug uitsluitend voor fietsers en voetgangers. 

Uit de vergadering moet blijken wat de mensen uit de omgeving als een goede oplossing beschouwen. De vergadering start met een korte toelichting over het project en dan is het de bedoeling dat de buurtbewoners hun zegje doen. Die opmerkingen dienen dan als basis voor een verdere studie. De resultaten van die studie worden in een latere bijeenkomst voorgesteld. 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio