© MVG/GVA

Paters slopen taverne Eikelspark

De leegte op de Antwerpsesteenweg tussen Westmalle en Sint-Antonius waar vroeger taverne Het Eikelspark stond, is opvallend. De trappistenpaters lieten het gebouw slopen voor de aanleg van een wei. Daarvoor moeten ook 32 bomen sneuvelen.

KRISTIN MATTHYSSEN / JAN VORSSELMANS

Dat we in Vlaanderen niet alleen velden volbouwen ten koste van open ruimte, wordt in Westmalle bewezen. De abdij van Trappisten vroeg begin dit jaar een stedenbouwkundige vergunning aan voor de afbraak van het bekende vrijstaand handelspand Eikelspark op de Antwerpsesteenweg 506 en het vellen van 32 bomen. De gemeente Malle keurde de aanvraag goed.

Vorige maand werd het karakteristiek wit gebouw met de grond gelijk gemaakt. Heel wat omwonenden vreesden dat er het zoveelste appartementenblok of villa’s zouden komen, want het gaat om villakavels. Maar de trappistenpaters - die er een winkeltje met ambachtelijke abdijproducten wilden maken, maar van dat idee afstand namen- gaan er nu gewoon een weiland van maken, tot opluchting van de buurtbewoners.

De meesten vinden het wel erg dat 32 bomen moeten sneuvelen, zoals blijkt uit de talrijke reacties op de Facebookgroep ‘Ge zijt van Westmalle als’. Maar de verademing dat er voor de verandering eens geen projectontwikkelaar gaat bouwen, overstijgt die ontgoocheling.

Lees meer in uw krantMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio