Beddenwinkel Verlinden verlaat Brederodestraat

Foto: Wim Hendrix

Beddenwinkel Verlinden verlaat Brederodestraat

Print
De beddenwinkel Cosylook Verlinden ruilt in september, na 27 jaar, de Brederodestraat voor de Cockerillkaai op het Zuid. “We hebben lang getwijfeld”, zegt eigenaar Bart Verlinden: “Maar hebben dan toch de knoop doorgehakt.”

Verlinden is een begrip in de Brederodestraat, want heeft er al 27 jaar een vaste stek, maar binnen een maand start de verhuis naar de Cockerillkaai op het Zuid. Die verloopt in twee delen. In september zal de nieuwe collectie bed-, bad- en tafellinnen verkocht worden in het nieuwe pand op de Cockerillkaai 12-14. In februari volgt de afdeling slaapcomfort. 

“We willen de winkel uitbreiden”, vertelt Verlinden. “De huidige winkelruimte is 225 vierkante meter groot. Op de nieuwe locatie wordt dat 300 vierkante meter.” De parkeergelegenheid speelt ook een rol. “Parkeren is een groot probleem in de Brederodestraat. Onze klanten spreken ons daar vaak over aan. De nieuwe locatie is gemakkelijker te bereiken met de auto.” 

De Brederodestraat is volgens Verlinden ook niet meer aantrekkelijk genoeg voor zijn cliënteel. “We hebben hier altijd goed gezeten”, vertelt hij, “maar als onze klanten de winkel verlaten, blijven ze op hun honger zitten. Het is niet omdat de straat vernieuwd is dat de handelsaantrekkelijkheid toeneemt. Het is een trend dat historische winkelstraten de laatste jaren beginnen af te kalven.” 

Lees meer in uw krant

 

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio