Garage brandt uit door defecte autobatterij

Foto: Bert Foubert

Garage brandt uit door defecte autobatterij

Print
Stekene - De garage van een koppel uit de Bormte is dinsdagochtend uitgebrand door een defecte autobatterij. Hun veertien jaar oude wagen ging samen met een diepvriezer, fietsen en werkmateriaal op in de vlammen. De garage is rijp voor de sloop.

Willy Paelinck en Gaby Pieters hoorden om 9.45u plots verschillende knallen in de garage achter hun huis. Het koppel liep naar buiten, waar op dat moment ook al hun buurvrouw stond. 

“Ze riep dat er rook vanonder onze garagepoort kwam”, vertelt Paelinck. “Ik ging meteen de sleutel van mijn auto halen en liep naar de garage. Ik trok de poort open en zag dat heel de ruimte zich al had gevuld met rook. Ik probeerde nog tot tweemaal toe het portier van de wagen te vinden, maar ik zag geen steek voor ogen. Er zat niets anders op dan onszelf in veiligheid te brengen en de brandweer te verwittigen.” 

De hulpdiensten konden niet voorkomen dat de garage helemaal in de as werd gelegd. Ook in de namiddag moesten ze nog een keer terugkeren voor een opflakkering van de brand. “We denken dat het vuur ontstond aan de batterij van de auto die aan het opladen was”, zegt Paelinck. 

Lees meer in uw krant

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio