Ontzetting over sloop art decopand “ongezien”

Foto: Stefaan Van Hul

Ontzetting over sloop art decopand “ongezien”

Print
Temse - De buurtbewoners van de Wilfordkaai denken 250 Temsenaren warm te krijgen voor het beroep tegen de sloopvergunning voor een art decowoning aan de kaai.

Carl De Clercq en Bernadette Lostrie, die allebei aan de Wilfordkaai wonen, namen het initiatief voor het protest. “We worden overstelpt met honderden mails met steunbetuigingen van inwoners van Temse en omliggende gemeenten. De verontwaardiging over de sloopvergunning is ongezien. Al meer dan 250 Temsenaren willen hun naam onder het beroepsschrift bij de provincie zetten”, voeren de buurtbewoners aan. 

De actievoerders hebben nog tot 3 augustus de tijd om beroep aan te tekenen tegen de beslissing van het gemeentebestuur. Schepen Freddy Verbeke (CD&V) voerde in uw krant aan dat de gevel er wel mooi uitziet, maar dat het huis binnen uitgeleefd is. Het pand laten zoals het is, zou kunnen leiden tot leegstand of verkrotting. 

Daar is de buurt het niet mee eens. “Als men leegstand en verkrotting wil bestrijden, zijn er andere plaatsen in Temse waar nuttige initiatieven en beleidsdaden welkom zijn”, vinden ze. 

 

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio