© PAUL VAN LANDEGHEM

Golfclub weer doelwit van vandalen

Het houdt maar niet op. Sinds de opening van het vernieuwde golfterrein kreeg golfclub Beveren al voor de vijfde keer ongewenst bezoek. Binnen geraakten de onverlaten niet, maar een aantal ramen moesten er aan geloven. De schade loopt in de duizenden euro’s.

De greenkeepers - dat is de ploeg tuinmannen die het golfterrein onderhoudt - troffen dinsdagmorgen rond 6u een enorme ravage aan op en rond het clubhuis van Golfclub Beveren. Een viertal ramen en glazen deuren werden met zware stenen bewerkt. Overal lagen er glasscherven, maar binnen geraakten de daders niet, want het binnenste glas van de dubbele beglazing hield stand.

“Dit is nu de vijfde keer sinds de uitbreiding van zes naar negen holes dat we slachtoffer werden van vandalen en dieven”, zucht manager Bart Van den Eede. “Tijdens de aanleg van het terrein werd er al geknoeid met voertuigen en werden delen van het terrein onder water gezet en sproeiers afgebroken. Later reed iemand ’s nachts met een quad over het terrein. Een andere keer werd er graffiti gespoten op de greens. En begin april werden alle golfballen van de driving range gestolen, 8000 stuks in totaal. Het houdt maar niet op.”

Lees meer in uw krant

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio