Vergeten container wordt stort

Foto: Bert De Deken

Vergeten container wordt stort

Print

Diverse sluikstorters ontdekten de voorbije weken de ideale plaats om afval illegaal te dumpen: een vergeten afvalcontainer die al maanden op het Haagbeemdenplantsoen staat. De eigenaar werd opgespoord en zal de container volgende week weghalen.

“Sinds het weer warmer is geworden, was de stank voor de buren niet meer te harden”, weet Chantal Arts. Chantal en haar man Hendrik Peinen wonen in de buurt.

Zij gaven zich vorig jaar als vrijwilligers op om het zwerfvuil in de wijk op te ruimen. “Maar dit is dweilen met de kraan open”, klaagt Chantal. “Dagelijks komt er afval bij. Soms zijn het omwonenden die er vuil dumpen, maar er stoppen ook auto’s met aanhangwagentjes die van veel verder komen. Blijkbaar hebben alle sluikstorters uit de stad deze plaats plots ontdekt.”

Chantal nam contact op met de politie, met de milieudienst en met de sociale huisvestingsmaatschappij, maar ze ving overal bot. “Niemand kon ons helpen, omdat niemand wist wie de eigenaar van de container is. Wij vermoeden dat deze van Eandis is. De energieleverancier plaatste vorig jaar slimme meters in de wijk.”

Uw krant belde zelf de milieudienst. Milieuambtenaar Marc Machielsen stuurde na ons telefoontje een ploeg ter plaatse. Bij Eandis konden ze snel achterhalen van wie de container is. “Zelf hadden we daar geen materiaal staan, maar de containers die we aantroffen op het Haagbeemdenplantsoen, zijn van een aannemer die er voor ons werken had uitgevoerd”, kon Jean-Pierre Blomme ons naderhand vertellen.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio