Pidpa waarschuwt voor verkooptruc met bruin water

Foto: BELGA

Pidpa waarschuwt voor verkooptruc met bruin water

Print
Puurs - Drinkwatermaatschappij Pidpa waarschuwt voor bedrijven die waterbehandelingstoestellen proberen te verkopen en daarbij heel agressief te werk gaan. Ze voeren zelfs tests uit waarbij het drinkwater plots bruin kleurt.

De voorbije dagen kregen verscheidene inwoners van Puurs telefoon van een bedrijf dat waterbehandelingstoestellen verkoopt. Het bedrijf stelt tijdens het gesprek voor om een vertegenwoordiger langs te sturen die het drinkwater komt testen. De vertegenwoordiger voert tijdens zijn bezoek verschillende tests uit. Bij één ervan krijgt het drinkwater in geen tijd een bruine en vieze kleur. 

 “Het is een bekende verkooptruc”, zegt Alain t’Seyen van Pidpa. “Ons kraantjeswater bevat zouten en is een goede geleider voor elektrische stroom. Er wordt tijdens de zogezegde analyse een ijzeren staafje in een glas water gestoken. Met een batterij wordt een elektrolyse uitgevoerd. Daardoor lossen het ijzer en de metalen die in het staafje zitten op waardoor het glas drinkwater op enkele seconden tijd een vieze kleur krijgt. Dat heeft dus niets te maken met de kwaliteit van ons water maar men probeert er wel mensen mee te overtuigen.” 

Wie toch twijfelt kan steeds Pidpa contacteren voor meer uitleg en zelfs testen laten uitvoeren van zijn of haar drinkwater. Meer informatie is te verkrijgen via 0800.90.300.

Lees meer in uw krant

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio