Jongeren sluiten uit protest jeugdhuis De Nok voor een weekend

Foto: Bart Van den Langenbergh

Jongeren sluiten uit protest jeugdhuis De Nok voor een weekend

Print
Vosselaar - Het bestuur van het jeugdhuis De Nok in Vosselaar is het aanhoudende vandalisme en agressie grondig beu. Als signaal tegen de overlast, blijft het jeugdhuis dit weekend gesloten. “Vanaf nu geldt in het jeugdhuis een nultolerantie”, zegt Stef Slegers.

Onbekenden hebben in de nacht van maandag op dinsdag een terrasstoel door de glazen deur van het Vosselaarse jeugdhuis De Nok gekeild. Deze vandalenstreek was voor het bestuur van het jeugdhuis de druppel die de emmer deed overlopen. De jongeren zijn het vandalisme en het agressief gedrag van sommige bezoekers grondig beu. Als protest houden ze de deuren van het jeugdhuis dit weekend dicht.

“Naast de vernielde deur zijn ook de toiletten in het jeugdhuis al regelmatig beschadigd. En onlangs vond een ongeval met vluchtmisdrijf plaats tegen een muur van De Nok”, legt Stef Slegers van jeugdhuis De Nok uit. 

“De laatste tijd komen er ook wel eens agressieve bezoekers in het jeugdhuis over de vloer. Vaak zijn het mensen die protesteren omdat het jeugdhuis om drie uur ‘s nachts dicht gaat. En we hebben onlangs ook iemand met drugs betrapt in De Nok, wat echt niet door de beugel kan. Ook voor onze tappers en vrijwilligers zijn dergelijke incidenten helemaal niet aangenaam.” 

“Vanaf nu geldt in het jeugdhuis ook een nultolerantie. We gaan er vanuit dat iedereen dat in het jeugdhuis komt, met plezier naar De Nok komt. En dat willen we ook zo houden.” 

Lees meer in uw krant

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio