Na drie maanden nog niet ingeschreven

Foto: Bert De Deken

Na drie maanden nog niet ingeschreven

Print
Turnhout - Ronny Lemmens (51) verhuisde op 1 mei naar een ander appartement. Voorlopig raakt hij op dat adres niet ingeschreven. Met alle gevolgen van dien. Nalatigheid, of een slechte organisatie? “Ik heb nog altijd geen wijkagent gezien”, klaagt Lemmens.

Wie verhuist, moet op het nieuwe adres worden ingeschreven. Die inschrijving is pas definitief nadat de wijkagent ten laatste een maand na de verhuizing heeft kunnen vaststellen dat de persoon wel degelijk op het opgegeven adres woont. 

Ronny Lemmens deed ook een aangifte van adreswijziging, maar bijna twee maanden na zijn verhuizing had hij nog geen wijkagent gezien. “Het zou kunnen dat die heeft aangebeld, maar ik heb pas na enkele weken ontdekt dat de bel niet werkte”, zegt Lemmens. “De conciërge van het gebouw kan dat bevestigen.” 

Omdat Ronny Lemmens nog niets vernomen had van de wijkagent, stapte hij zelf naar de dienst Burgerzaken. “Maar daar vernam ik dat mijn inschrijving was geweigerd, omdat de wijkagent niet had kunnen vaststellen dat ik daar woonde. Toch straf. Hij moet toch een telefoonnummer hebben gehad. Of een briefje in de bus hebben gestopt. Dat is niet gebeurd.” 

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio