WK van Laurent Avonts (79) in gedrang door gordelroos

Foto: Patrick De Roo

WK van Laurent Avonts (79) in gedrang door gordelroos

Print
Niel - De 79-jarige Laurent Avonts heeft zich ingeschreven voor het wereldkampioenschap wielrennen voor masters, dat eind augustus gereden wordt in Sankt-Johann in Oostenrijk. Avonts wil er zijn ster laten schitteren, maar het voorbije weekend kwam zijn deelname op de helling te staan.

“Dertig jaar geleden nam ik voor het eerst aan dit wereldkampioenschap deel”, zegt de Nielenaar. “Sindsdien verscheen ik ieder jaar aan de start. Ik kaapte er geregeld ereprijzen weg, maar een titel kon ik nog niet op mijn naam schrijven. Ook dit jaar wil ik een uitblinkersrol opeisen. Vandaar dat ik al maanden intens naar dit wereldkampioenschap toeleef. Ik offer er veel voor op: ik let op mijn voeding, eet biologisch, drink nooit alcohol, ga op tijd slapen en train geregeld. Dit jaar staan er al 7500 kilometer op de teller. Ik voel me in topvorm.” 

Maar in het voorbije weekend kwam er plots een kink in de kabel. Avonts werd het slachtoffer van gordelroos in het gezicht.  “De dokter ging onmiddellijk over tot een inspuiting”, zegt Avonts. “Ik moest ook medicatie slikken. Gordelroos neemt veel van je krachten weg. Als ik niet volledig fit geraak, heeft het geen zin om aan te zetten in zo’n zware wedstrijd. Het gaat om een parcours van veertig kilometer, waarin twee steile cols voorkomen. En ik kan je verzekeren dat de concurrenten niet van de minsten zijn. Het zijn allemaal afgetrainde atleten en je treft er geen enkele aan met een dik buikje. Om een ereprijs in de wacht te slepen moet je topfit zijn.” 

Lees meer in uw krant

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio