© Dirk Van de Velde

Neen tegen twee stratenlopen

Slecht nieuws voor de werkgroep die de jaarmarktloop op 19 september in Mortsel- Dorp wil organiseren. Het stadsbestuur verleent geen vergunning. Het loopfeest ‘Mortsel Loopt’ vindt wél plaats, op zondag 21 september op en rond het Stadsplein.

Seppe Slaets

Vorig jaar verhuisde het stadsbestuur de populaire jaarmarktloop van Mortsel-Dorp naar het Stadsplein en de omgeving van Fort 4. Het loopevenement kreeg de naam ‘Mortsel Loopt’ mee, maar stuitte meteen op verzet. Vandaar dat Walter Duré namens Groen in de raadszitting van mei ervoor pleitte om de stratenloop weer naar zijn oorspronkelijke omgeving terug te brengen.

Zijn pleidooi vond geen gehoor, waarna Duré in naam van de werkgroep jaarmarktloop officieel een vergunning aanvroeg om alsnog de loop te organiseren op 19 september. Zopas volgde dus een negatief antwoord. “We krijgen geen toelating”, zucht Duré.

“We zouden een nieuwe aanvraag kunnen indienen om het op een ander moment te realiseren. Maar dat doen we niet. De stratenloop is gekoppeld aan de jaarmarkt en de kermis in Mortsel-Dorp. We betreuren de beslissing, want volgens ons kan dit evenement bestaan naast een groot Mortsel Loop-project zome op het Stadsplein, dat dan pakweg doorgaat tijdens de jaarlijkse middenstandsfeesten. Wij blijven proberen om onze stratenloop opnieuw naar Mortsel-Dorp te brengen.”

Lees meer in uw krant

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio