Jong tennistalent rijdt met sportshuttle

Foto: Joren De Weerdt

Jong tennistalent rijdt met sportshuttle

Print
Ranst - De vervoerproblemen van vele ouders met sportende kinderen zijn door kinesitherapeut Tim Lamens en garagist Bart Van der Linden op een eenvoudige manier opgelost.

Tim Lamens beschrijft hoe hij op het idee kwam. “Ik heb een praktijkruimte als kinesitherapeut in Ranst, maar ik ben ook tennistrainer bij de Lierse club Zevenbergen. Ik ben er verantwoordelijk voor de fysieke paraatheid van de competitieve spelers. Ik breng ze bij hoe ze blessures kunnen voorkomen. Voor die jongens en meisjes is het niet altijd vanzelfsprekend om in Ranst te geraken. Zo ontstond het idee dat ik met een garagist kon samenwerken om dat probleem op te lossen”, zegt Lamens. 

“Ik schreef enkele Ranstse garagisten aan en Bart van de Opel garage VDL was de eerste die reageerde. De onderhandelingen waren snel afgerond. Een Opelbusje wordt de sportshuttle en zo kunnen we per rit zes jonge tennisspelers ophalen en na de training weer naar hun club in Lier rijden. We werken in totaal met vijf therapeuten die allemaal dat vervoer kunnen verzorgen. We voorzien in totaal dertig deelnemers aan het programma.”

“Na een jaar evalueren we alles en zien we of het eventueel nog moet opgevoerd worden. Ook bij de voetballers van Lierse verzorg ik af en toe conditietraining, dus het systeem kan nog uitgebreid worden. Voor de ouders is het al minstens twee ritten per sessie minder. Ze kunnen hun kinderen ook naar hier brengen en ze in Lier oppikken.” 

Lees meer in uw krant

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio