© W&F

Mikerf krijgt geen parking

Kinderboerderij Mikerf in Maria-ter-Heide krijgt dan toch geen parking na protest van buurtbewoners tegen de verharding. De gemeente broedt nu op een nieuw plan. Ook het geplande labyrint aan het Golempad stuit op verzet.

Jan Brys

Het gemeentebestuur hield rekening met de vele bezwaren tegen de geplande aanleg van een parking aan kinderboerderij Mikerf en bergt de plannen voorlopig op. Schepen voor mobiliteit Luc Sevenhans (NVA) hoopt met een aangepast plan de parking alsnog te realiseren: “We begrijpen de bezwaren, maar willen de kinderboerderij meer ademruimte geven. We willen komaf maken met het fout parkeren tussen de bomen door een parking aan te leggen in de dreef die naar de Sintjobsesteenweg leidt. Die honderd plaatsen zijn gebaseerd op tellingen die we hielden bij evenementen in de kinderboerderij.”

“We gaan nu proberen een nieuw plan op te stellen met betere en milieuvriendelijke technieken, zodat iedereen tevreden is”, zegt de schepen. “De boerderij lokt veel bezoekers. We moeten ervoor zorgen dat die hun wagen kunnen parkeren.” Behalve een parking wil het gemeentebestuur ook een labyrint aanleggen aan het grote houten golembeeld.

Lees meer in uw krantMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio