© Frederik Beyens

“Sluikstort blijft doorn in ons oog”

Sociale huurders van de wijk Rozemaai houden vandaag een vergadering met sociale huisvestingsmaatschappij Woonhaven om enkele hardnekkige problemen aan te kaarten. “Vooral het sluikstort blijft een enorme doorn in ons oog”, zegt bewoonster Johanna Post (62).

Dennis Van Damme

De vergadering is een initiatief van de bewoners in samenwerking met PASH, het onafhankelijk Platform voor Antwerpse Sociale Huurders. Bedoeling is dat de bewoners van de wijk rond de Karel Candaelstraat hun vragen voorleggen aan sociale huisvestingmaatschappij Woonhaven. “Er zijn een aantal problemen in onze wijk die maar blijven aanslepen”, vertelt Johanna Post die er al 37 jaar woont en die de vergadering mee organiseert.

“In deze wijk wonen veel inwijkelingen die van goede wil zijn, maar die niet goed weten waar ze met hun vragen terecht kunnen. Zo is er een sorteerstraatje, maar om die te gebruiken heb je een kaart nodig en die moet je aanvragen. Sommige mensen weten niet waar ze daarvoor moeten zijn en dus weten ze niet waarnaartoe met hun afval. Sluikstort is dan ook een van de meest hardnekkige problemen in deze wijk. Kelders, openbare delen en zelfs de straat: bij momenten ligt er echt overàl rommel. Vooral nu een aantal woonblokken leegstaat in afwachting van renovatie.”

Lees meer in uw krant

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio