Wie wordt schepen in 2016?

Foto: BELGA

Wie wordt schepen in 2016?

Print

Nu Liesbeth Homans Vlaams minister wordt, volgt Fons Duchateau haar op als OCMW-voorzitter en schepen in Antwerpen. Vraag is nu wie op 1 januari 2016 schepen zal worden.

Bij de coalitievorming in 2012 is afgesproken dat schepen van Stadsontwikkeling Rob Van de Velde (N-VA) per 1 januari 2016 zijn bevoegdheid overdraagt aan een nieuwe schepen van Open Vld. Dat had Annemie Turtelboom kunnen worden, ware het niet dat haar aanstelling als Vlaams minister deze cumul onmogelijk maakt.

Haar eerste opvolger Eddy Baelemans (foto), voormalig korpschef van de Antwerpse politie, heeft goesting in de functie van schepen. Maar dan moet Turtelboom wel eerst ontslag nemen uit de gemeenteraad om voor hem plaats te maken.

N-VA-schepen Rob Van de Velde lijkt er overigens weinig zin in te hebben om zijn bevoegdheden zomaar af te geven. Wordt dit een nieuwe politieke splijtzwam in Antwerpen?

“Die kwestie is nog niet aan de orde”, vindt Annemie Turtelboom. En de N-VA oordeelt: “Wij houden ons aan de afspraken. Maar dan moet Open Vld eerst wel duidelijk aangeven wat ze precies wil.”