Dodentol in Gaza blijft oplopen

Foto: AFP

Dodentol in Gaza blijft oplopen

Print

De dodentol in de Gazastrook blijft ook in de nacht van dinsdag op woensdag oplopen. Volgens de lokale hulpdiensten kwamen acht leden van dezelfde familie om bij een Israëlische luchtaanval op de zuidelijke stad Khan Younis.

Hamas herhaalde dinsdagavond dat er geen bestand kan komen zolang de Israëlische militaire campagne blijft duren. Omdat dinsdag de enige energiecentrale in de Gazastrook geraakt werd bij beschietingen, is er gedurende de nacht geen elektriciteit en verlichting.

Volgens woordvoerder Ashraf al-Qudra van de hulpdiensten komt de dodentol op 1.240 te staan sinds het begin van de Israëlische operatie op 8 juli, zo meldt het Franse persagentschap AFP. Het Duitse DPA spreekt van elf slachtoffers bij de laatste beschietingen woensdag in de vroege ochtend.

Voorts vernietigde de Israëlische luchtmacht drie moskeeën in Gaza-stad en de vluchtelingenkampen van Shati en Rafah, aldus de Palestijnse veiligheidsdiensten.

Dinsdagavond was er sprake van minstens vijftien slachtoffers, onder wie dertien personen die het leven lieten toen tanks het vluchtelingenkamp van Jabalia onder vuur namen.

‘Geen bestand zolang beleg aanhoudt’

Mohammed Deif, de nummer 1 van Hamas’ gewapende al-Qassambrigades zei dinsdagavond op de televisie- en radiozender van Hamas dat elk staakt-het-vuren verworpen wordt, zolang de Israëlische militaire campagne niet stopt en de blokkade van Gaza blijft duren.

Maandag sneuvelden aan Israëlische zijde tien soldaten, wat de balans op 53 overleden Israëlische soldaten brengt. Sinds de start van het conflict kwamen in Israël ook drie burgers om.

.

Nu in het nieuws