Tweede ebolaspecialist overleden in West-Afrika

Foto: REUTERS

Tweede ebolaspecialist overleden in West-Afrika

Print

Een arts uit Sierra Leone is dinsdag overleden aan ebola. Het gaat om de tweede ebolaspecialist die recent gestorven is aan de ziekte die momenteel woedt in West-Afrika.

Sheik Umar Khan raakte eerder deze maand besmet. Hij overleed in een ziekenhuis van Artsen zonder Grenzen in het noorden van Sierra Leone.

Zaterdag was al een andere arts overleden in buurland Liberia. Hij overleed in een behandelingscentrum in de buitenwijken van de hoofdstad Monrovia.

Dodelijkste uitbraak ooit

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is de huidige ebola-uitbraak in Guinee, Sierra Leone en Liberia de dodelijkste ooit. De WHO spreekt van 1.093 patiënten die besmet raakten. Voor 660 patiënten liep de ziekte fataal af.

Gezondheidsbeambten zijn bezorgd dat het virus zich zou verspreiden naar Nigeria. Volgens de Nigeriaanse autoriteiten stierf vorige week in Lagos een Liberiaanse man aan ebola.

Het voorbije weekend raakte bekend dat ook een Amerikaanse arts besmet raakte in Liberia.

Overigens meldde de Liberiaanse voetbalbond dinsdag met onmiddellijke ingang alle activiteiten stop te zetten omwille van de ebola-uitbraak.

.

Nu in het nieuws