Bourla krijgt terras en pop-up bar

Print

Foto: Frederik Beyens

Antwerpen - De Bourlaschouwburg heeft sinds dinsdag een terras. Dat staat zowel buiten als binnen in de voorbouw, die vroeger dienst deed als standplaats voor paardentaxi’s. Op beide terrassen is de pop-up Bourlabar gevestigd.

Verantwoordelijken voor die pop-up zijn Ivo De Beer en Tom Leclef van Felix in het gelijknamige pakhuis. Maar ze zijn gekomen om te blijven. Niet alleen willen ze de pop-upbar vanaf volgend seizoen zien veranderen in een permanente tapasbar op het gelijkvloers.

Want tegen 4 september, start van het theaterseizoen, krijgt de foyer op de eerste verdieping een facelift. De foyer blijft ontvangstruimte voor het theater en plaats waar je terecht zal kunnen voor een theaterbuffet voor elke voorstelling. Onafhankelijk daarvan zullen er concerten worden georganiseerd, gaande van jazz, over wereldmuziek tot opera.

De spijskaart volgt de laagdrempeligheid, die ook de rest van de bar kenmerkt. “We gooien de gewone lunches en desserts niet van de kaart. Maar we breiden het gamma uit, want we vinden dat je hier een hele dag moeten kunnen aperitieven. Je bestelt wat en je deelt de tapas onderling”, zegt Ivo De Beer.

Bourla-bar, dinsdag tot en met zaterdag vanaf 12u.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio