Drie minuten wereldvrede in Antwerpen-Centraal (en vér daarbuiten)

Print
Zandhoven - Het Centraal Station in Antwerpen, het strand van La Réunion op de Seychellen, een klein eilandje in Denemarken: overal werd gisteren klokslag om 18u ‘Imagine’ van John Lennon gespeeld voor de wereldvrede. Initiatiefnemer Chris Vertruyen uit Zandhoven was ontroerd.

Hij wou de kracht van Facebook eens testen, maar bovenal aandacht vragen voor alle conflicten wereldwijd. Dus zette Chris Vertruyen pas vorige vrijdag de Facebookpagina ‘3 minutes worldpeace’ op. Het opzet: dinsdag 29 juli om klokslag 18u zo veel mogelijk mensen wereldwijd de tekst van ‘Imagine’ van John Lennon laten zingen of beluisteren.

Chris was zelf uitgenodigd in het Centraal Station van Antwerpen. "Een pianist en een zangeres hebben er live Imagine gezongen. Het nummer weergalmde prachtig in die hoge stationshal", vertelt hij. "Tot mijn verbazing waren er ook Zandhovenaars naar Antwerpen afgezakt. Pendelaars kregen de tekst aangereikt en bleven spontaan staan om mee te zingen. Het heeft me echt gepakt."

Ook in de Cargo op Park Spoor Noord weerklonk het ultieme vredesnummer uit de boxen. Radio 2 draaide Imagine dadelijk na het nieuws van 18u. MNM, Radio 1, Joe FM en andere radiostations promootten mee het initiatief.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio