© JBC

© JBC

© JBC

© JBC

© JBC

© JBC

© JBC

© JBC

© JBC

© JBC

© JBC

1 / 11

Elodie Ouedraogo maakt sweatercollectie voor JBC

Sinds modehuis Kenzo er een uit de kluiten gewassen tijgerkop op plaatste, is de sweater aan een revival toe. En dat hebben ook ex-topatlete Elodie Ouedraogo en kledingketen JBC begrepen. In creatieve tandem lanceren ze een jeugdige sweatercollectie: 'Ik heb sweaters ontworpen omdat de sweater voor mij het nieuwe hebbeding is, het nieuwste accessoire', aldus Elodie.

rdm

'Als je kijkt naar de grote modemerken, zit bijna in elke collectie een sweater, het is een echte musthave', gaat Elodie verder. Toch heeft de ex-atlete – tevens ook modecolumniste bij ELLE – niet zomaar leentjebuur gespeeld bij de bekende designers voor haar sweaterlijn. 'Er zit een persoonlijke touch in de collectie. Dat vond ik heel belangrijk. Mensen die mij kennen, zullen mij er zeker in herkennen. Comfort is het allerbelangrijkste voor mij. Ik hou van kleding waar je de hele dag in kan gaan werken en die ’s avonds nog steeds gepast is voor een avondje uit', aldus Elodie, die haar eigen kledingstijl omschrijft als 'sportief chique'.

'Een ongelooflijke kick'Gastontwerpster Elodie kijkt uit naar 20 augustus, de dag waarop haar betaalbare sweatercollectie in de JBC-rekken hangt: 'Ik denk dat het een ongelooflijke kick zal geven als ik iemand zie lopen in één van mijn sweaters. Toen ik ze zelf voor de eerste keer zag, was het voor mij echt een speciaal moment, ik hoop dat de mensen er even verliefd op worden als ik'.

NIET TE MISSEN