“Elitevorming hoger onderwijs is goed”

Print

De Antwerpse KVHV-preses Wouter Jambon, zoon van N-VA-kopstuk Jan Jambon, verdedigt een verhoging van het inschrijvingsgeld. “Hoger onderwijs is niet voor iedereen weggelegd”, zegt hij. “Een zekere elitevorming is goed.”

Wouter Jambon is als student handelsingenieur al even actief binnen het Katholiek Vlaams Hoogstudentenverbond (KVHV).

Hij pleit voor een verhoging van het inschrijvingsgeld bij hogere studies. “Duurdere studies zullen allicht leiden tot een hoger rendement”, zegt de zoon van Jan Jambon, N-VA-topman en burgemeester van Brasschaat. “Ouders zullen een stuk strenger toezien op de studieprestaties van hun kind.”

Enige prijsconcurrentie tussen instellingen is welkom. “Als dat voor meer kwaliteit en een zekere elitevorming kan zorgen, dan lijkt me dat goed”, aldus Jambon. “Want nu trekt vrijwel iedereen na zijn studies naar universiteit of hogeschool. We moeten van de idee af dat hogere studies vanzelfsprekend zijn. Hoger onderwijs is níét voor iedereen weggelegd.”

Sp.a vroeg gisterenavond bij monde van Vlaams fractieleider Bart Van Malderen dat N-VA en bij uitbreiding ook de Vlaamse regering zich uitdrukkelijk zouden distantiëren van de uitspraken van Wouter Jambon.

Van Malderen werd meteen teruggefloten door partijgenote Freya Van den Bossche. “De zoon van Jambon heeft recht op een eigen mening.”

Lees meer in Gazet van Antwerpen.

Nu in het nieuws