Droog aan de kust, elders kans op onweer

Print

De zon zal zaterdagmiddag geregeld schijnen. Aan de kust blijft het droog, maar elders kan een bui ontstaan, eventueel met onweer. De wind waait zwak, aan zee soms matig in hoofdzaak uit richtingen tussen noordwest en noord. Het kwik klimt naar 20 tot 25 graden.

Zaterdagavond zijn er opklaringen en landinwaarts is nog een enkele bui mogelijk, eventueel met onweer. ‘s Nachts blijft het droog, maar de bewolking neemt toe vanuit het noordwesten. De minima bedragen 13 tot 17 graden.

Grijs is de kleur voor zondagochtend. Daarna kan de zon af en toe doorbreken, maar vooral ‘s middags komen ook enkele buien opzetten, mogelijk met onweer. De wind waait zwak, aan zee later matig uit westelijke richtingen. De temperatuur loopt op tot 21 à 26 graden.

Maandag en dinsdag is het vooral in het binnenland meestal bewolkt met regelmatig buien. Woensdag en donderdag krijgt de zon meer ruimte en dan wordt het ook droger. Aan het eind van de week wordt de buienkans weer groter. De middagtemperatuur schommelt volgende week rond de 22 graden.

Nu in het nieuws