Pand Vienna krijgt facelift

Foto: Gert Cools

Pand Vienna krijgt facelift

Print
Sint-Niklaas - Het herenhuis waar tot 2007 het bekende danscafé Vienna gevestigd was, staat al vier jaar leeg. In de hoop het gebouw eindelijk van de markt te krijgen, gebruiken de eigenaars de zomerperiode om zowel de horecaruimte als de studio’s erboven te renoveren.

Het statige herenhuis in de Sacramentstraat werd begin 20ste eeuw gebouwd door een vooraanstaande Sint-Niklazenaar. Apotheker Henry Tuypens, uitvinder van de allesgenezende ‘Poeders van het Witte Kruis’, liet het stulpje optrekken in 1906. In 2005 werd het gelijkvloers van die woning gastheer voor het legendarische danscafé Vienna Music Club, dat noodgedwongen weg moest uit de Apostelstraat.

In 2007 sloot Vienna echter de deuren na een opeenstapeling van incidenten, waaronder een vechtpartij waarin twee politieagenten in de klappen deelden. Het herenhuis leek niet veel later een nieuwe start te nemen met The Studio, een dancing die uiteindelijk geen lang leven beschoren bleek. Op tien jaar tijd passeerden zo in totaal zes uitbaters de revue. 

“Eerlijk gezegd begrijp ik niet waarom er de laatste jaren zo weinig interesse is in het pand”, vertelt eigenaar Chris Milliau, die uibater is van café De Ster op de Heidebaan. “De ruimte op het gelijkvloers heeft veel mogelijkheden. Er hoeft trouwens helemaal geen nieuwe horecazaak in te komen, een kapperszaak of zelfs een notariskantoor zijn dankzij de locatie en statige uitstraling ook een optie. Alleen lijkt niemand bereid te zijn er 2000 euro per maand voor neer te tellen.” 

Lees meer in uw krant

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio