Karline (18) redt blinde hond uit sluis

Print

Na haar duik kreeg Karline een dekentje van de brandweer om zich op te warmen. Met haar en de hond was alles oké. Foto: BFM

Brecht -

Geen seconde heeft Karline Thyssens getwijfeld toen ze dinsdagnacht een labrador in de sluis zag vallen in Sint-Job-in-’t-Goor. Ze ging achter het blinde dier aan. Met behulp van de brandweer en twee voorbijgangers konden het meisje en de hond heelhuids weer naar boven worden getrokken.

“Ik kwam terug van mijn werk in een restaurant in Brecht toen ik de hond zag lopen”, zegt de 18-jarige Karline Thyssens. “Er was niemand bij, dus ik zette mijn auto aan de kant met de vier pinkers aan. Ik sprak nog net een andere voorbijganger aan en plots hoorden we een plons.”

Ter hoogte van de Handelslei en de Brugstraat was de labrador in de sluis van het kanaal Dessel-Schoten gevallen. “Ik heb niet getwijfeld en ben direct langs de ladder naar beneden gegaan, het water in”, gaat Karline verder. “Met behulp van een touw van een man die ook kwam helpen heb ik de hond naar de kant kunnen trekken. Toen zag ik dat de hond blind was. Het was een labrador zonder pupillen. Vermoedelijk is hij daarom zomaar in het water gelopen. We hebben in de sluis gewacht tot de brandweer er was en zij hebben ons naar boven geholpen.”

Lees meer in de donderdagkrant van Gazet van Antwerpen

 

Nu in het nieuws