Madelaine Delagaye rondt kaap van 104 jaar

Foto: Yves Vrebos

Madelaine Delagaye rondt kaap van 104 jaar

Print
Sint-Niklaas - Het is vandaag feest in woonzorgcentrum Het Lindehof in de Kerkstraat in Belsele. Bewoonster Madeleine Delagaye wordt er in de bloemetjes gezet ter gelegenheid van haar 104de verjaardag.

Met haar 104de verjaardag is de op 16 juli 1910 in Antwerpen geboren Madeleine Delagaye de op een na oudste inwoner van Sint-Niklaas en de oudste bewoner van de OCMW-woonzorgcentra op het grondgebied van Sint-Niklaas.

Ze mag dan al in Antwerpen geboren zijn, voor vele Sint-Niklazenaren is Madeleine geen onbekende. Ze was er jarenlang een helpende hand in de O.L.Vrouwkerk en lag ook aan de basis van de oprichting van een amateurtoneelgezelschap en zangkoor De Vrolijke Vrienden. 

Geloof, bidden, de paus, Maria en Coca-Cola kunnen omschreven worden als de kernen van het woordgebruik van Madeleine. “Ik ben heel katholiek. Daarom kreeg ik ook de bijnaam van heilige Magdalena”, lacht de 104-jarige tevreden. “Ik bid hele dagen in mijn kamer dat onze Heer de mensen een goede gezondheid mag geven. Ik ga niet sterven, meneer, want God staat me bij. Meer kan ik niet doen.” 

Maar ze is ook een levensgenieter. Ze drinkt graag cola, besteedt graag aandacht aan de verzorging van haar lichaam met onder meer make-up en nagellak. “Mijn lievelingsgerecht is paling in ‘t groen. Als iemand me meevraagt om dat in Hamme te gaan eten, sta ik direct klaar”, verzekert de jarige. 

 

 

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio