Nederlandse passagier vlak voor vertrek: ‘Mocht hij verdwijnen, zo ziet hij er uit’

Nederlandse passagier vlak voor vertrek: ‘Mocht hij verdwijnen, zo ziet hij er uit’

Print

Een Nederlander die vermoedelijk in het neergestorte vliegtuig van Malaysia Airlines zat, maakte kort voor zijn vertrek nog een grapje over de vliegtuigmaatschappij. ‘Mocht hij verdwijnen, zo ziet hij d’r uit’, schreef hij bij een foto van het toestel waarmee hij de lucht zou ingaan.

Wie nu naar de Facebook-pagina van Nederlander Cor Pan gaat, gelooft nauwelijks wat hij ziet. De man uit Volendam postte om 12u, een kwartier voor vlucht MH17 naar Kuala Lumpur zou vertrekken, een foto van een vliegtuig van vliegtuigmaatschappij Malaysia Airlines. Pan maakte nog een grapje en verwees naar het drama met MH370, de vlucht van dezelfde vliegtuigmaatschappij die in maart van dit jaar verdween. ‘Mocht hij verdwijnen, zo ziet hij d’r uit’, schreef Pan bij de foto.

De eerste reacties op de foto zijn nog uitermate positief. ‘Fijne vakantie’, ‘Geen gekke dingen doen’, reageren zijn vrienden. Tot het nieuws over het toestel richting Kuala Lumpur binnensijpelt en zijn vrienden vol ongeloof vragen of de man op de bewuste vlucht zat. Hoewel de identiteit van de slachtoffers nog niet is vrijgegeven, posten meer en meer vrienden van de Nederlander rouwbetuigingen op zijn Facebook-pagina.

.

Nu in het nieuws