1/3

Van Hool bouwt expobus omtrent Koning Albert I

De firma Van Hool uit Koningshooikt (Lier) heeft een gelede bus van ruim achttien meter tot een tentoonstellingsbus omgebouwd. De bus wordt door de stichting Stille Getuigen, tot het einde van het jaar, ingezet op belangrijke evenementen en op speciale herdenkingen van de Eerste Wereldoorlog.

In de bus is een tentoonstellingsruimte ingericht die de wegen van het Belgische leger tijdens de Eerste Wereldoorlog belicht vanaf Gemmenich, waar de eerste Belg sneuvelde, tot aan de IJzer, waar het front zich stabiliseerde. De bus is zeer herkenbaar, want ze is van buiten beschilderd met een overzicht van het verloop van de veldtocht waarbij de rol van Koning Albert I wordt belicht. Binnenin is de bus speciaal ingericht en kunt u de belangrijkste gebeurtenissen chronologisch volgen.

De Koning Albert I-bus rijdt tot het einde van dit jaar door heel het land, stationerend op plaatsen waar zich cruciale evenementen afspeelden in het kader van de Eerste Wereldoorlog of waar zich speciale herdenkingen voordoen. Op de nationale feestdag op maandag 21 juli zal de tentoonstellingsbus voor het eerst door het publiek te bezichtigen zijn in het Park van Brussel (Warandepark), aan van de fontein op de as van de Wetstraat naar het Koninklijk Paleis in Brussel.

Chris VAN ROMPAEY

Foto's Van Hool

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio