Tomorrowland Dag 1: Let the madness begin

Foto: Wim Hendrix

Tomorrowland Dag 1: Let the madness begin

Print
Boom - Let the Madness begin...lezen we op een T-shirt van een festivalganger. Treffender kan u de start van de tiende editie van Tomorrowland niet omschrijven. Om stipt 11 uur mochten de eerste festivalgangers op Dreamville. Vanaf dan stopt de gestage stroom van de vele duizenden festivalgangers onder een steeds heter wordende zon niet meer.

De inspiratie en creativiteit kent geen grenzen wat kledij betreft en anderzijds de hulpmiddelen waarmee alle bagage en de nodige drankvoorraden richting Dreamville worden gesleept. De loodzware zon laat zich tegen drie uur in de namiddag stevig voelen. Water wordt uitgedeeld.

Na het activeren van de badge komt de festivalganger op het zogenaamde market-plein. Alles gebouwd in levensecht ogende gevels met een sprookjesachtige knipoog. Het woord 'amazing' is niet uit de lucht en nochtans was Astrid Bryan niet in de buurt. Het is dan ook overweldigend. Aan de ene zijde van de markt tal van shops en winkels, een bakker die dagelijks 40.000 broodjes bakt, een beenhouwer, een Lidl, een kapper, een massagezaak, kortom u kan het zo gek niet bedenken wat in een heuse stad thuis hoort of de organisatoren zorgen voor een store. Zo bevat de overzijde van de markt minstens een tiental eetzaken waar u van Belgische friet kan genieten over Duitse, Aziatische, Spaanse, Mexicaanse keuken, enz. tot de onvermijdelijke Amerikaanse burgers. Vele hongerige magen moeten gevuld. Dreamville is met zijn 35.000 gasten dan ook goed voor twee keer de Boomse bevolking. De totale campingweide strekt zich uit over 45 ha.

Het is nog geen drie uur als de eerste tonen van de dansmuziek op de festivalweide in de camping van start gaan. Gestaag zal de volgende uren de weide zich vullen met vele duizenden, goed voor zo'n 200 nationaliteiten die verbroederen op muziek. Knallende afsluiter is het optreden van de Willebroekse DJ-broers Dimmitri Vegas en Like Mike.
 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio