© Twitter

Nederlandse wielrenner ontsnapt twee keer op één jaar aan vliegtuigramp

De Nederlandse wielrenner Maarten de Jonge is aan de dood ontsnapt. Bijna had hij de noodlottige vlucht van Malaysia Airlines genomen, tot hij zag dat een latere KLM-vlucht een tikkeltje goedkoper was.

mige

“Passagiersvliegtuig stort neer in Oekraïne. Was ik vandaag vertrokken, dan …”, liet Maarten de Jonge op zijn Twitter-account weten. De wielrenner fietst bij een Maleisisch team en zou vandaag na een kort verblijf in de Nederlandse stad Oldenzaal terugkeren naar Maleisië.

De Jong lijkt daarmee een goede engelbewaarder te hebben. In maart ontsnapte de man ook al aan een ramp: toen koos hij last minute nog voor een andere vlucht, waardoor hij net niet op het toestel zat dat later in de Indische Oceaan neerstortte. De jonge zelf zal nu komende zondag naar Maleisië afreizen. “Mijn ouders zijn ongerust, maar ik heb er alle vertrouwen in. Ik heb nu al twee keer geluk gehad, dat gaat de derde keer ook goed komen”, aldus de man aan RTV Oost.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.