1 / 2

Kevin Van Oevelen ontdekte triatlon op z'n dertigste

Kevin Van Oevelen neemt op zondag 27 juli deel aan de Iron Man-triatlon in Zurich. Het is voor deze 33-jarige atleet uit de Bussestraat in Rumst het waarmaken van een droom die drie jaar geleden ontstond.

Jef Wijckmans

"Mijn ganse leven staat in het teken van de sport" beaamt Kevin. "Als kind zwom ik graag en veel. Voetballen deed ik ook bij Achterbroek, een deelgemeente van Stabroek, waar ik met mijn ouders toen woonde. Een en ander duurde tot mijn vijftiende toen de Chiro belangrijker werd"

Kevin volgde echter nog wel les aan de sportschool en werd uiteindelijk leraar lichamelijke opvoeding aan de Karel De Grote Hogeschool. In zijn vrije tijd werd hij begeleider vrije tijd sportrecreatie en docent snowboard bij de Vlaamse Trainerschool.

Eens de jeugdjaren voorbij ging Kevin opnieuw intensiever sporten om zijn conditie op peil te houden. Dat werd in de eerste plaats lopen. Geregeld nam hij ook deed aan straatloopwedstrijden. Dat hij daarbij geregeld bij de eersten eindigden, deed zijn kameraden hem drie jaar geleden vragen om met hen deel te nemen aan de kwarttriatlon in Knokke.

"Het was voor mij een echte openbaring" gaat Kevin verder. "Sindsdien nam ik nog wel enkele keren deel aan dergelijke uithoudingswedstrijden. De resultaten gingen, sindsdien in stijgende lijn met vorig jaar verschillende top tien plaatsen met als beste een vijfde plaats. Dit jaar nam Kevin de start aan enkele halve triatlons als aanzet naar een Iron Man triatlon eind deze maand in Zurich. Jef Wijckmans

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio