© Photo News

Franse international Debuchy is van Arsenal

De Engelse eersteklasser Arsenal heeft de komst van de Franse verdediger Mathieu Debuchy afgerond. Dat maakten ‘The Gunners’ donderdag bekend via hun website. Arsenal betaalt aan Newcastle United naar verluidt 15 miljoen euro voor de transfer.

Maarten Delvaux

Debuchy heeft in het Emirates Stadium een contract getekend van ‘lange duur’, aldus de club. Ook de transfersom wordt niet officieel bekendgemaakt. De 28-jarige Fransman was aanwezig op het voorbije WK in Brazilië, waar hij met Frankrijk tot in de kwartfinales geraakte.

‘Ik ben erg trots dat ik bij zo’n grote club kan tekenen’, zegt Debuchy zelf. ‘Dit is een van de grootste clubs ter wereld. Ik kijk er naar uit om met coach Arsène Wenger te werken en het team nieuwe successen te bezorgen. Ik zal mijn best doen om voor nieuwe trofeeën te zorgen.’

Ook Arsenaltrainer Wenger, die met Debuchy een landgenoot binnenhaalt, is in zijn nopjes. ‘Mathieu heeft in het verleden al getoond dat hij op hoog niveau kan presteren’, aldus Le Professeur. ‘Ik heb er alle vertrouwen in dat we hem naadloos in de ploeg kunnen inpassen.’

De ervaren verdediger kwam in het verleden uit voor Rijsel, waar hij in 233 competitiewedstrijden en 18 Champions League-partijen meespeelde. Begin 2013 trok hij dan naar Newcastle United, waar hij het voorbije anderhalf jaar 46 keer in actie kwam.

Newcastle heeft ondertussen al een vervanger beet. Het haalde op zijn beurt vandaag de Nederlandse international Daryl Janmaat (lees meer ).

Newcastle United strikt Nederlandse international

© AP

De overgang van de Nederlandse international Daryl Janmaat van Feyenoord naar Newcastle United is rond. Dat meldden beide clubs donderdag, twee dagen nadat de overstap van verdediger Bruno Martins Indi van De Kuip naar FC Porto bekend was geworden.

Janmaat ondertekent een contract voor zes jaar bij de club van zijn landgenoten Tim Krul, Siem de Jong en Vurnon Anita. De bijna 25-jarige vleugelverdediger had bij Feyenoord nog een verbintenis tot medio 2015.

De Rotterdamse clubleiding kon ook voor hem derhalve nog een flinke afkoopsom bedingen. Volgens diverse mediaberichten zou het om een bedrag van ongeveer zeven miljoen euro gaan.

De rechtsback was afgelopen weken actief met het Nederlandse elftal, dat als derde is geëindigd op het WK in Brazilië. Janmaat speelde zich daar in de kijker. Newcastle liet vandaag ook Frans international en verdediger Mathieu Debuchy naar Arsenal vertrekken.

MEER OVER Arsenal

Meer sportnieuws