Ook Nederlanders aan boord van neergestort toestel

Malaysia Airlines-vlucht MH-17 steeg vanmiddag vanop Schiphol op. Foto: AFP

Ook Nederlanders aan boord van neergestort toestel

Print

In het neergestorte Maleisisch vliegtuig zaten ook een aantal Nederlanders. Volgens de Nederlandse reisorganisator D-Reizen waren er 19 Nederlanders aan boord van het toestel. Maar ook via andere reismaatschappijen zouden Nederlanders aan boord zijn gestapt.

Reisbureau D-Reizen meldde aan De Volkskrant dat 25 Nederlanders een ticket voor de vlucht geboekt hebben. Of die daadwerkelijk allemaal aan boord waren, is nog niet bekend.

Maar ook via reisorganisatie ANWB zouden vijftien of zestien personen zijn meegevlogen, medt Nu.nl.

Gecombineerde vlucht

Het ging om een gecombineerde vlucht van Malaysia Airlines en KLM. Het KLM-vluchtnummer was KL4103, meldt de luchthaven van Schiphol. KLM is nog niet beschikbaar voor een reactie. ‘We zijn bezig informatie te verzamelen’, zegt een woordvoerder aan de Nederlandse pers.

De Boeing 777 met 280 passagiers en 15 bemanningsleden was op weg van Amsterdam naar Kuala Lumpur. Er zouden geen overlevenden zijn.

Vliegtuigbouwer Boeing heeft een verklaring op zijn website gezet. ‘Onze gedachten en gebeden zijn bij de mensen aan boord van het vliegtuig van Malaysia Airlines dat boven Oekraïne wordt vermist, alsook bij hun families en hun geliefden.’

.

Nu in het nieuws