© ©GOEDEFROIT MUSIC

Tomorrowland houdt hagelkanonnen in gereedheid

Het voorspelde warme weer met kans op zwaar onweer wordt ook tijdens Tomorrowland constant in de gaten gehouden, onder meer door een weerman ter plaatse. Op basis van verwachtingen worden maatregelen genomen en krijgt het publiek informatie via lichtkranten. Tegen de regen worden zowel poncho’s als hagelkanonnen klaargehouden. Ook met tropische temperaturen wordt rekening gehouden, al is het nog niet duidelijk of er gratis drinkwater wordt voorzien.

joro

Naast een zomerse outfit voorzien Tomorrowlandbezoekers het best ook een regenjas, gezien de voorspelde zomerse onweders de komende dagen. “Wat we sowieso altijd voorzien, zijn poncho’s en zonnecrème”, zegt woordvoerder Debby Wilmsen. “Er is een weerman op het terrein, die de situatie constant opvolgt. Via schermen gaan we de bezoekers informatie geven. Het wordt warm, dus we raden aan om voldoende water te drinken.”

Gratis drinkwater?

Of de organisatie zelf gratis drinkwater voorziet, zoals de FOD Volksgezondheid adviseert bij temperaturen vanaf 27 graden, werd nog niet bevestigd. “We zijn op alles voorzien en zorgen dat al onze bezoekers een mooi en veilig festival hebben. Ook hebben we nauw contact met de FOD Volksgezondheid en treffen we alle benodigde maatregelen”, aldus nog Wilmsen. Het Vlaamse Kruis zegt alvast extra waakzaam te zijn voor zonneslag of oververhitting.

Door mogelijk onweer heeft de organisatie zoals vorig jaar ook zogenaamde hagelkanonnen klaarstaan. “Het zal bekeken worden of die ingezet worden”, klinkt het over de toestellen, waarvan het nut volgens wetenschappers overigens niet werd bewezen.

Planken en extra houtschors

Het terrein is beter dan vorig jaar bestand tegen regen en modder. “Door het dubbele festivalweekend hebben we bijna overal planken gelegd en extra houtschors voorzien. Ook de helling is afgegraven zodat deze minder steil is. Matten erop zullen het gras ook beter beschermen”, besluit Wilmsen.

Nu in het nieuws