Steekpartij Kiel: zoon (20) bekent feiten

Foto: GVA

Steekpartij Kiel: zoon (20) bekent feiten

Print

Bij de steekpartij op het Kiel van woensdagavond zijn twee daders betrokken. Volgens het parket gaat het om vader en zoon. Het slachtoffer Tarik A. kreeg een steek in de hals, maar is inmiddels niet meer in levensgevaar.

Woensdagavond vond er op het Kiel omstreeks 18.30 uur een steekincident plaats ter hoogte van een binnenplein gelegen aan een woonblok aan de Van de Peenestraat / Alfons De Cockstraat.

Het slachtoffer van de steekpartij, de 23-jarige Tarik A., werd na de feiten in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis voor verdere verzorging. Het slachtoffer vertoonde een steekwonde ter hoogte van de hals en is inmiddels buiten levensgevaar.

Er zijn volgens het parket verschillende aanwijzingen dat er niet één maar twee verdachten in het spel zijn. Het zou gaan om een vader en zijn zoon. De vader, een 45 jarige man kon gisterenavond reeds gearresteerd en verhoord worden. De man ontkent iedere betrokkenheid. De tweede verdachte, de 20-jarige zoon, raakte zelf gewond bij de feiten en stapte uit eigen beweging naar het ziekenhuis. Daar werd hij verzorgd. De man is er erg aan toe. In een verklaring aan de politie heeft hij donderdag de feiten toegegeven.

Het parket vorderde vandaag een gerechtelijk onderzoek tegen beide verdachten. Hun verdere aanhouding wordt gevorderd op verdenking van feiten van poging moord.

Het verdere onderzoek zal zich toespitsen op de precieze omstandigheden van, de exacte betrokkenheid van elk van de verdachten bij én het precieze motief dat aanleiding zou hebben gegeven aan, het steekincident.

.

Nu in het nieuws